Bestel je sapjes
Meer over sapjes

Waarom invriezen de beste manier is om koudgeperst sap te bewaren

Koudgeperst sap van biologisch geteelde groenten en fruit, zonder toevoegingen, niet gepasteuriseerd. Gezonder bestaat niet. Enige struikelblok: de houdbaarheid. Een koudgeperst sapje moet je binnen 3 tot 4 dagen na het persen opdrinken. Maar op welke manieren zorgen producenten ervoor dat je je sap kunt bewaren?

1. Pasteuriseren. Voedingswaarde van je sap: 0,0

Heb je je al eens afgevraagd waarom je een sapje dat je in de supermarkt koopt nog gemakkelijk 3 maanden tot 1 jaar ongeopend kunt bewaren? De fabrikanten pasteuriseren het. Ze verwarmen het sapje heel kort tot 70 graden of meer. Het goede nieuws? Het doodt alle enzymen die het sap doen bederven.

Het slechte nieuws? Het doodt ook de positieve enzymen. En daarmee het grootste deel van de voedingswaarde van je sapje. Een bewaarmethode die al het goede van ons biologisch koudgeperst sap tenietdoet.

2. Behandelen onder hoge druk (HPP): nog altijd behandeld

De commerciële merken denken een alternatief gevonden te hebben voor pasteurisatie: High Pressure Processing (HPP) of hogedrukbehandeling. Hoe het werkt? Je sapje komt onder enorm hoge druk te staan. Zo blijft het 20 tot 30 dagen houdbaar. Wij en bijna alle andere aanbieders van koudgeperst sap zijn ervan overtuigd dat HPP alle positieve eigenschappen van je sap vernietigt.

Wat zegt jouw gezonde verstand? 3 tot 4 dagen houdbaar zonder behandeling? Of 7 keer zo lang met HPP? Green Carrot kiest bewust niet voor HPP.

3. Vers bewaren in de koelkast: heel beperkt houdbaar

Niets beters dan vers. Daar bestaat geen enkele twijfel over. Sap, recht uit de slowjuicer in je glas. Alleen: zelf je sap maken is tijdrovend, biologische groenten en fruit zijn duur en een goede slowjuicer kost geld. Online bestel je je sapjes in enkele muisklikken. 12 tot 24 uur later krijg je ze thuis geleverd. Handig! Maar nu heb je nog maar 2 tot 3 dagen om ze op te drinken.

Ben je van plan om 1 sapje per dag te drinken? Dan moet je om de 3 dagen een levering krijgen. En voor elke levering betaal je waarschijnlijk verzendingskosten. Je moet er ook aan denken dat je leverancier je sapjes op bestelling perst. Dat betekent dus ook: uitrekenen wanneer je moet bestellen en inplannen wanneer je welk sapje wilt drinken. Een pak extra kopzorgen.

4. Shockvriezen of supersnel invriezen: 100% voedingswaarde, ook na 1 jaar

Wetenschappelijk onderzoek is 100% duidelijk: bevriezen vernietigt enzymen niet. Het is een van de oudste, meest gebruikte en efficiëntste manieren om voedsel te bewaren. Het is dankzij het vriesproces dat levende cellen van uitgestorven dieren die tienduizenden jaren in het ijs gelegen hebben, intact blijven.

Green Carrot vriest zijn sapjes meteen na het persen supersnel in. Een techniek die shockvriezen heet. Shockvriezen zet je koudgeperst sap op pauze. Zo blijven alle enzymen, mineralen en vitaminen in je sap behouden. Shockgevroren sap kun je gemakkelijk 12 maanden in je vriezer bewaren.

Dankzij shockvriezen hebben we van elk sapje constant verschillende flesjes in voorraad. De voordelen daarvan voor jou:

  • Je hebt je favoriete sapjes altijd de dag na je bestelling in huis.
  • Je kunt grotere hoeveelheden bestellen.
  • Je profiteert van extra kortingen en gratis verzending.

Bestel je koud geperst sap

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten

No Comments

Leave a Reply