Bestel je sapjes
koudgeperst sap Green Carrot
Meer over sapjes

Waarom invriezen de beste manier is om koudgeperst sap te bewaren

Dat koudgeperst sap, gemaakt van biologisch geteelde groenten en fruit, zonder toevoegingen en niet gepasteuriseerd de gezondste manier is om sap te drinken, snap je wel. Maar er is een struikelblok. De houdbaarheid. Een koudgeperst sapje moet je binnen 3 tot 4 dagen na het persen drinken om er ALLE voordelen uit te halen. Op welke manieren zorgen producenten ervoor dat je je sap kunt bewaren? En welke optie kiezen we bij Green Carrot?

1. Pasteuriseren. Voedingswaarde van je sap: 0,0

Weet je hoe het komt dat je een sapje uit de supermarkt nog gemakkelijk 3 maanden tot 1 jaar ongeopend kunt bewaren? De fabrikanten pasteuriseren het. Dat wil zeggen dat ze het heel kort, tot 70 graden of meer, verwarmen. Het goede nieuws? Het doodt alle enzymen die het sap doen bederven.

Maar ehm … Het slechte nieuws? Ook de positieve enzymen moeten eraan geloven. Dus: ook het grootste deel van de voedingswaarde van je sapje. Deze bewaarmethode doet dus al het goede van een (biologisch) koudgeperst sap teniet.

2. High Pressure Processing: nog altijd behandeld

De commerciële merken denken een alternatief gevonden te hebben voor pasteurisatie: High Pressure Processing (HPP) of hogedrukbehandeling. Hoe het werkt? Je sapje komt onder enorm hoge druk te staan. Zo blijft het 20 tot 30 dagen houdbaar. Wij en bijna alle andere aanbieders van koudgeperst sap zijn ervan overtuigd dat HPP alle positieve eigenschappen van je sap vernietigt.

Wat zegt jouw gezonde verstand? 3 tot 4 dagen houdbaar zonder behandeling? Of 7 keer zo lang met HPP? Wij kiezen alvast bewust niet voor HPP.

slowjuices Green Carrot bestellen

3. Bewaren in de koelkast: beperkte houdbaarheid

Sap, recht uit de slowjuicer in je glas. Er gaat niets boven vers. Alleen: zelf je sap maken kost je tijd, biologische groenten en fruit zijn niet de goedkoopste en een goede slowjuicer kost ook weer een pak geld. Via onze webshop bestel je je sapjes in enkele muisklikken. Maar nu heb je nog maar 2 tot 3 dagen om ze op te drinken. Daar hebben we gelukkig een oplossing voor.

4. Shockvriezen of supersnel invriezen: 100% voedingswaarde, ook na 1 jaar

Bevriezen is een van de oudste, meest gebruikte en efficiëntste manieren om voedsel te bewaren. Wetenschappelijk onderzoek is ook 100% duidelijk: bevriezen vernietigt enzymen niet. Het is dankzij het vriesproces dat levende cellen van uitgestorven dieren die tienduizenden jaren in het ijs gelegen hebben, intact blijven. Dus ja, invriezen maar!

Hoe pakken we het aan bij Green Carrot? Meteen na het persen vriezen we onze sapjes supersnel in: shockvriezen heet dat. Dankzij die techniek zetten we als het waren koudgeperst sap op pauze. Zo blijven alle enzymen, mineralen en vitaminen in je sap behouden. En het leukste voordeel? Je kunt shockgevroren sap gemakkelijk 12 maanden in je vriezer bewaren.

Grote voorraad sapjes ♥

Dankzij shockvriezen hebben we van elk sapje constant verschillende flesjes in voorraad. De voordelen voor jou?

  • Snelle levering! Je hebt je favoriete sapjes altijd de dag na je bestelling in huis.
  • Steek je eigen vriezer vol! Je kunt immers zonder probleem grotere hoeveelheden bestellen.
  • Ka-ching! Je profiteert van extra kortingen en gratis verzending bij grotere bestellingen. Check ook eens onze abonnementen als je van onze sapjes houdt.

Bestel je koudgeperst sap

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten