Bestel je sapjes
gezond groentesap
Meer over sapjes

Is groentesap gezond? Wat zijn de voordelen?

Zie je het wel zitten om je dag elke ochtend opnieuw te beginnen met een simpel drankje dat meteen voor een vitamineboost zorgt? Een drankje dat weinig calorieën bevat, je voorraad energie aanvult en je hydrateert? We kunnen het je garanderen uit eigen ondervinding: je wordt er een ander mens van. Gezonder, energieker en blijer! Dat simpele drankje bestaat: groentesap, en het is nog eens gezond én lekker ook!

Wat zijn de voordelen van groentesap drinken?

1. Vitaminevariatie

Variatie is een van de sleutels tot een uitstekende gezondheid. Groentesap zit niet zomaar vol groenten, maar het bevat ook groenten die je anders niet gauw zo uit het vuistje zal eten. Als je verschillende soorten groentesapjes afwisselt, kom je dus vanzelf aan véél verschillende vitaminen en mineralen.

2. Massa voedingsstoffen

In één sapje zitten meerdere porties groenten. Dat wil ook zeggen: een massa voedingsstoffen, die je al drinkend binnenkrijgt. In één flesje van 500 ml van Green Carrot zit zo ongeveer 1 kg groenten en fruit. Tegelijk bevat zo’n flesje weinig calorieën, krijg je er een verzadigd gevoel van en houdt het je bloedsuikerspiegel constant. Yessss, dat maakt groentesap gezond, supergezond zelfs!

3. Snelle opname van alle voedingsstoffen

Doordat de pulp aan je sapje onttrokken werd, moet je lichaam dat proces niet meer uitvoeren. Het gevolg? Je lichaam neemt de voedingsstoffen veel sneller en gemakkelijker op dan wanneer je de stukken groente kauwt.

4. Easy peasy!

Zie je jezelf al bezig, elke dag kauwen op verschillende stukken rauwe groenten? Een wortel als tussendoortje nu en een komkommer dan, oké – maar een hele stronk broccoli? Een sapje is veel gemakkelijker en als je je slowjuices online bestelt, geniet je ook van alle voordelen zonder het nadeel dat de bereiding tijd kost.

slowjuices online bestellen

Welke groenten zijn geschikt voor groentesapjes?

In principe kan je alle groenten juicen in een goede slowjuicer, maar voor lekkere juices kies je best een combinatie van groenten: groenten met veel voedingsstoffen, groenten die voldoende sap bevatten en groenten die je gewoon erg lekker vindt.

De juices van Green Carrot bevatten telkens verschillende, uitsluitend verse, biologische groenten. Onze biologische sapjes zijn dan ook een bron van antioxidanten, mineralen, vitaminen zijn. Deze groenten gebruiken we onder andere:

  • broccoli: vezels, vitamine C, vitamine B9, bron van calcium
  • gember: vitamine B6, magnesium, kalium
  • komkommer: bestaat voor 95% uit water en bevat o.a. vitamine K, C en B5
  • rode biet: vitamine B11, C, B6
  • selder: rijk aan vitamine C en B + veel kalium; bloeddrukverlagend en cholesterolverlagend
  • spinazie: rijk aan vitamine A, B9 en E, goede bron van vezels, zeer mager
  • wortel: goede bron van vezels, veel vitamine A

Waarom toch fruit toevoegen?

Bij Green Carrot voegen we een kleine hoeveelheid fruit toe aan ons gezond groentesap. In de eerste plaats doen we dat om de smaak te verbeteren. Pure groentesapjes zijn vaak net iets te sterk qua smaak. Bovendien bevat fruit ook vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Ook de suiker afkomstig van fruit (én groenten) is niet per se slecht voor ons lichaam. Maar: met mate, dat spreekt voor zich. Het zijn de geraffineerde toegevoegde suikers die we zo veel mogelijk moeten weren. Jouw dagelijkse sapje vol groente en een beetje fruit, dat staat gelijk aan een dagelijkse vitamineboost!

Test onze 100% bio sapjes!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten