Bestel je sapjes
gelukkig zijn met jezelf
Gezonde levensstijl

Hoe leer je van jezelf houden?

In februari worden we overstelpt door hartjes, liefdesuitingen, reclameboodschappen voor koppels, arrangementen voor weekends met z’n tweetjes … Maar valentijn hoeft niet enkel te betekenen dat je je geliefde extra laat weten dat je van hem of haar houdt. Wij vinden het belangrijker dat je jezelf minstens even graag ziet. Of zelfs nog wat liever. Niets mis met wat extra aandacht voor je geliefde op Valentijnsdag, maar vergeet jezelf niet. Niet alleen op valentijn, maar zo veel mogelijk dagen! Heb je het wat moeilijk met van jezelf houden? Wij helpen je graag op weg!

Wees niet altijd zo kritisch voor jezelf

Je bent je eigen grootste criticus. Wist je dat de meeste mensen helemaal niet zo hard op jou letten als je misschien denkt? Vergeet niet jezelf af en toe wat complimentjes te geven, op je uiterlijk, op je daden, op karaktereigenschappen … Een echte boost voor je mentale welzijn!

Vergelijk met de juiste persoon

Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Je mag jezelf wel vergelijken met je vroegere ik, maar vergeet dan niet enige mildheid aan de dag te leggen.

Aanvaard wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan aanvaarden

Oké, het klinkt misschien wat afgezaagd. Maar zelfacceptatie zou een van de belangrijkste factoren zijn voor meer geluk. Maar daarnaast is het ook helemaal niet erg om ontevreden te zijn met een bepaald aspect van jezelf én daar op een constructieve, niet destructieve, manier iets aan te veranderen.

leer van jezelf houden

Wees mild

Mildheid, dames en heren, mildheid. We kunnen niet alleen erg kritisch en streng voor onszelf zijn, maar ook zo vreselijk hard. Als je innerlijke stem weer eens gemeen tegen je spreekt, demp haar dan even en vervang haar door de stem van bijvoorbeeld je beste vriend(in). Hoe zou die tegen je praten? Heel wat milder en liefdevoller, toch?

Je lichaam is een tempel

Zorg voor je lichaam. Gun het de nodige rust, kijk liefdevol naar de spiegel, focus vaak genoeg op wat je mooi vindt aan jezelf. Oh en verwen je lichaam met gezonde nutriënten, zoals sapjes van Green Carrot. Geef jezelf het beste om het beste uit jezelf te kunnen halen. Dat gezegde zijnde … Wist je dat bewegen een enorm positieve impact heeft op je zelfbeeld en zelfvertrouwen? De regelmaat zorgt voor voldoening, en de resultaten van sporten doen je zelfbeeld ook alleen maar goed.

Van jezelf houden, dat betekent ook voor jezelf zorgen en je lichaam voeden … met bijvoorbeeld gezonde sapjes! Omdat we zelfliefde zo belangrijk vinden, kan je van 14 t.e.m. 17 februari genieten van 10% korting op je bestelling.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten