Bestel je sapjes
Gezonde levensstijl, Meer over sapjes

Gezonde drankjes: smaakvolle alternatieven voor water

We weten allemaal dat voldoende water drinken noodzakelijk is om gezond te leven. Maar misschien vind je zo’n glas water zonder meer maar niets. Of misschien vind je water wel lekker, maar wat gezonde variatie kan ook nooit kwaad. Speciaal voor jou: een lijstje van smakelijke, gezonde drankjes!

Je water pimpen

We beginnen met de eenvoudigste manier om water te vervangen door iets met wat meer smaak: water met een smaakje. Het is meteen ook het meest eenvoudige drankje om te maken. Hoe kan je je water pimpen? Vul gewoon een kan met water en voeg er naar smaak verse kruiden, groenten en fruit aan toe. Hoe meer je toevoegt, hoe meer smaak. Munt, gember, tijm, komkommer, rabarber, klein rood fruit, citrusvruchten, appel … maken van je watertjes niet alleen gezonde drankjes maar ook verrassend lekkere drankjes. Experimenteer en ontdek gaandeweg welke combinaties jouw hart en tong kunnen bekoren! Zet je kan een nachtje in de koelkast en geniet de volgende dag van je water met een smaakje.

gezonde drankjes

Kokoswater: gezond en vol voedingsstoffen

Nog zo’n gemakkelijk drankje is kokoswater. Het is het pure water uit kokosnoot en is na water het natuurlijkste vocht ter wereld. Tijdens het groeien neemt de kokosnoot namelijk regenwater op en dat filtert ze met haar vezels, waarna er steriel water overblijft. Maar wel water VOL voedingsstoffen, zoals de mineralen magnesium, kalium, calcium en vitamine C, met weinig suiker en zonder vet. Daardoor is kokoswater dus een lekkere, gezonde dorstlesser. Je kan het puur drinken (het smaakt licht naar kokos, maar niet erg uitgesproken) of, als het wat complexer mag, toevoegen aan je smoothie. Kies wel puur kokoswater, zonder toegevoegde suikers.

Gezonde sapjes

Fruitsap is niet echt calorie-arm, maar een sapje met fruit én groenten is wel een lekkere en gezonde afwisseling voor water. Sapjes bevatten een bom aan vitaminen en mineralen die je een echte boost kunnen geven. Ze werken snel doordat de pulp verwijderd is door de slowjuicer en ze zijn licht verteerbaar. Het grote voordeel tegenover water is natuurlijk dat ze niet alleen voor vocht zorgen maar ook veel voedingsstoffen bevatten. Door een sapje van Green Carrot te drinken krijg je dus in enkele slokken ook de voedingsstoffen van 1 tot 1,5 kg groenten en fruit binnen. Het smakelijkste, rijkste onder de gezonde drankjes, als je ’t ons vraagt!

Proef onze gezonde sapjes!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten