Bestel je sapjes
Gezonde ingrediënten

Ananas: vetverbrander of niet?

Je hebt misschien al wel mensen horen zeggen dat ananas een natuurlijke vetverbrander zou zijn. Maar klopt dat eigenlijk wel? Helaas …

Is ananas een vetverbrander?

We zullen het maar meteen zeggen: nope, ananas verbrandt geen vet. Maar waar komt die mythe dan vandaan? Wel, ‘vetverbrander’ ananas bevat bromelaïne. Van dat enzym dacht men vroeger dat het vet kon afbreken. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Het helpt wél om eiwitten te verteren. Dat effect heb je misschien al ervaren: de bromelaïne veroorzaakt het zure, soms ietwat tintelende, gevoel in je mond wanneer je het eet.

Bromelaïne heeft natuurlijk andere voordelen. Zo helpt het niet alleen bij de afbraak van eiwitten en zo bij de vertering, maar kan het ook helpen om ernstige ontstekingen te remmen en om de groei van tumoren te verminderen. Het kan ook helpen om overmatige bloedstolling te verminderen. En ben je verkouden? Dan kan ananas ook helpen om de slijmvorming in neus en keel te beperken. Genoeg redenen om af en toe ananas te eten … of te drinken!

ananas vetverbrander
In onze webshop vind je drie sapjes die ananas bevatten: (Pine)Apple Mojito, Fuel en Roots. Welke wordt jouw favoriet, denk je?

Waar is ananas ook nog goed voor?

Vitamine C

In 100 g ananas zit 58% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Die helpt onder andere hartziekten en gewrichtspijn te bestrijden. Shotje vitamine C nodig? Eet dan een paar schijfjes verse ananas of drink een sapje met ananas.

Mangaan

Naast een rijke bron van vitamine C is ananas ook een belangrijke bron van mangaan. In 100 g rauwe ananas zit 44% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Mangaan zorgt voor sterke botten en bindweefsel. En in combinatie met andere mineralen kan het zelfs helpen om osteoporose te voorkomen. Booyah!

Boost voor je immuunsysteem

Ananas bevat veel vezels en een hoog vochtgehalte. Je bent daardoor snel voldaan én het doet je spijsvertering alleen maar goed. En dat helpt je dan weer om je te beschermen tegen ziektes. Je eet ananas best wel op een lege maag en niet direct na een maaltijd om de invloed op je verteringsproces niet te verstoren.

 

Ananas vetverbrander? Dat dus niet, maar het is wel lekker zoet fruit vol vitamine C en mangaan en met weinig calorieën. Genoeg redenen om dus wél regelmatig ananas te eten … of te drinken!

Bestel je sapjes – met of zonder ananas!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten