Bestel je sapjes
Gezonde ingrediënten

Ananas: vetverbrander of niet?

Had je al gehoord dat ananas een natuurlijke vetverbrander zou zijn? Maar klopt dat eigenlijk wel? Wij zochten het voor je uit.

Is ananas een vetverbrander?

We zullen het maar meteen zeggen: nope, ananas verbrandt geen vet. Vanwaar komt die mythe? Wel, ‘vetverbrander’ ananas bevat het enzym bromeline, waarvan men vroeger dacht dat het vet kon afbreken. Dat is niet zo. Maar het helpt wel om eiwitten te verteren. Dat effect heb je misschien al ervaren: de bromeline veroorzaakt het zure, soms ietwat tintelende, gevoel in je mond wanneer je het eet.

Bromeline helpt niet alleen bij de afbraak van eiwitten en zo bij de vertering, maar kan ook helpen om ernstige ontstekingen te remmen en om de groei van tumoren te verminderen. Nog een pluspunt van het enzym: het kan helpen om overmatige bloedstolling te verminderen. Als je verkouden bent, kan ananas ook helpen om de slijmvorming in neus en keel te beperken.

ananas vetverbrander

Waar is ananas ook nog goed voor?

Boost voor je immuunsysteem

Ananas bevat veel vezels en een hoog vochtgehalte. Daardoor zorgt het ervoor dat je snel voldaan bent. Tegelijk doet het je spijsvertering alleen maar goed. En een gezonde spijsvertering helpt je dan weer om je te beschermen tegen ziektes. Eet ananas wel op een lege maag en niet direct na je maaltijd om de invloed op je verteringsproces niet te verstoren.

Vitamine C

In 100 g ananas zit 58% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Die helpt onder andere hartziekten en gewrichtspijn te bestrijden. Shotje vitamine C nodig? Eet dan een paar schijfjes verse ananas of drink een sapje met ananas, zoals de (PINE)APPLE MOJITO.

Mangaan

Naast een rijke bron van vitamine C is ananas ook een belangrijke bron van mangaan. In 100 g rauwe ananas zit 44% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Sterke botten en bindweefsel, daarvoor zorgt mangaan. In combinatie met andere mineralen kan mangaan helpen om osteoporose te voorkomen.

Ananas vetverbrander? Dat dus niet, maar het is wel lekker zoet fruit vol vitamine C en mangaan en met weinig calorieën. Genoeg redenen om dus wél regelmatig ananas te eten!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten

No Comments

Leave a Reply